Blasco Etxeguren, Txema

Izena Blasco Etxeguren, Txema
Lanbidea Aktorea
Jaiolekua Gasteiz (Araba)
Jaioteguna 1941/7/13
Ibilbidea

Interpretazio zalea gaztetatik, 1970. hamarraldian Arabako zenbait zinegile amateurrekin kolaboratu zuen. Garai hartan, Tito Aldamarekin batera, pailazo bikote bat sortu zuten eta herriko jaietan, ongintzazko ekitalditan, jaialditan eta abarretan aritzen ziren. 1981.urtean, La Fuga de Segovia filman hartu zuen parte eta hortik aurrera, zenbait proiektu zinematografikotan paper txikiak interpretatuz hasi zen lanean. 1991an Julio Medem zuzendariaren Vacas filman lan egin zuen eta interpretazio horri esker, kontulari gisa zuen lana bertan behera utzi  eta aktorea izateari ekin zion profesionalki. Harrezkero, hainbat eta hainbat film luze eta bereziki laburretan lan egin du, baita telebistarako sail ugaritan ere.

Filmografia 2012 Baztan (Aktorea)
2012 Jugando con la muerte (Aktorea)
2012 Área de descanso (Aktorea)
2011 Lección debida (Aktorea)
2011 Posturas (Aktorea)
2011 8 (Aktorea)
2010 Vidas pequeñas (Aktorea)
2010 Morir cada día (Aktorea)
2010 Jaque (Aktorea)
2009 Siempre hay tiempo (Aktorea)
2009 La culona (Aktorea)
2008 Cenizas del cielo (Aktorea)
2008 Todos estamos invitados (Aktorea)
2008 Vert d' automme (Aktorea)
2008 Road Spain (Aktorea)
2007 Noche de autos (Aktorea)
2007 Badaezpada, el vecino afectuoso (Aktorea)
2007 El pez plomo (Aktorea)
2007 Salomón (Aktorea)
2007 Imaginario (Aktorea)
2007 Dos rivales casi iguales (Aktorea)
2007 Shevernatze de un ángel corrupto (Aktorea)
2006 Le protecteur (Aktorea)
2006 El síndrome de Svensson (Aktorea)
2006 No me gustan los peces de colores (Aktorea)
2006 Sólo en la espera (Aktorea)
2006 La mosquita muerta (Aktorea)
2006 Hace barcos (Aktorea)
2006 Amor mío infinito (Aktorea)
2005 Se vende (Aktorea)
2005 La doctora sonrisas (Aktorea)
2005 Mala sombra (Aktorea)
2005 Somne (Aktorea)
2005 Obaba (Aktorea)
2005 Para que no me olvides (Aktorea)
2005 Vecinos (Aktorea)
2005 Bisarmes (Aktorea)
2005 Feliz año nuevo, Oswaldo (Aktorea)
2005 Las locuras Don Quijote (Aktorea)
2004 Irene (Aktorea)
2004 Recuerdos (Aktorea)
2004 Lo que dura la eternidad (Aktorea)
2004 La rendija (Aktorea)
2004 Volver a conocerte (Aktorea)
2004 Una vida sin ti (Aktorea)
2004 Matar al ángel (Aktorea)
2004 Muertos comunes (Aktorea)
2004 Un héroe de acción (Aktorea)
2003 El silencio del ángel (Aktorea)
2003 El refugio (Aktorea)
2003 Uno (Aktorea)
2003 Él último poema (Aktorea)
2003 La gran mentira (C.M) (Aktorea)
2003 Cómo ser Gonzalo Suárez (Aktorea)
2003 Malos vientos (Aktorea)
2003 Teo se va de paseo (Aktorea)
2003 Atípico (Aktorea)
2003 Pacto de brujas (Aktorea)
2003 Niebla (Aktorea)
2003 El misterio Galindez (Aktorea)
2003 Historia de un puñal (Aktorea)
2003 Crédito cero (Aktorea)
2002 Nusquam (Aktorea)
2002 Un viaje trénico (Aktorea)
2002 Todo en orden (Aktorea)
2002 Nueva era (Aktorea)
2002 Familia (C.M) (Aktorea)
2002 Looking for Chencho (Aktorea)
2002 Carne de gallina (Aktorea)
2002 El refugio del mal (Aktorea)
2002 Se buscan abrazos (Aktorea)
2001 Mi tierra en sombras (Aktorea)
2001 Héroes del día (Aktorea)
2001 Clímax (Aktorea)
2000 El viaje de Arián (Aktorea)
2000 Un hombre en la ventana (Aktorea)
2000 Anoche soñé que habías muerto (Aktorea)
2000 La gran vida (Aktorea)
2000 Amarantado (Aktorea)
2000 Aunque tú no lo sepas (Aktorea)
1999 Mi Rosita (Aktorea)
1999 Ángel (Aktorea)
1999 Pídele cuentas al rey (Aktorea)
1999 Elena (Aktorea)
1999 Viaje de ida y vuelta (Aktorea)
1999 La escapada (Aktorea)
1999 Manos de seda (Aktorea)
1999 Rincones del paraíso (Aktorea)
1999 Las huellas borradas (Aktorea)
1999 Maestros (Aktorea)
1999 Leo (Aktorea)
1999 El beso de la tierra (Aktorea)
1999 Nada (Aktorea)
1999 Nor (Aktorea)
1998 4 minutos (Aktorea)
1998 María (C.M) (Aktorea)
1998 La hora de los valientes (Aktorea)
1998 Cuando vuelvas a mi lado (Aktorea)
1998 Adiós prisión (Aktorea)
1998 Feliz Navidad (Aktorea)
1998 Lorca (Aktorea)
1998 Atilano presidente (Aktorea)
1998 Patesnak, un cuento de Navidad (Aktorea)
1998 Tensa espera (Aktorea)
1998 Rosso (Aktorea)
1997 Felicidades casposo (Aktorea)
1997 Sólo en la cumbre (Aktorea)
1997 Carreteras secundarias (Aktorea)
1997 La gentileza de los desconocidos (Aktorea)
1997 Planeta extraño (Aktorea)
1997 Todos a tus pies (Aktorea)
1997 La vuelta de El Coyote (Aktorea)
1997 Hazlo por mí (Aktorea)
1997 Cien maneras de hacer el pollo al txilindron (Aktorea)
1997 Suerte (Aktorea)
1997 Encrucijada (Aktorea)
1996 La timba (Aktorea)
1996 Agurra (Aktorea)
1996 Menos que cero (Aktorea)
1996 Tierra (Aktorea)
1996 Ya no me acuerdo... (Aktorea)
1996 El buscador (Aktorea)
1996 Urgencia (Aktorea)
1996 La fabulosa historia de Diego Marín (Aktorea)
1996 Sabor latino (Aktorea)
1996 Tabarka (Aktorea)
1996 El atentado (Aktorea)
1995 Cuernos de mujer (Aktorea)
1995 El disco (Aktorea)
1995 Lucrecia (Aktorea)
1995 ...Que ciento volando (Aktorea)
1995 Salto al vacío (Aktorea)
1995 Adiós Toby, adiós (Aktorea)
1995 Línea pirata (Aktorea)
1995 Todos muertos (Aktorea)
1995 Morirás en chafarinas (Aktorea)
1995 Hotel y domicilio (Aktorea)
1994 Canela que tu me dieras (Aktorea)
1994 Sirenas (Aktorea)
1994 Sálvate si puedes (Aktorea)
1994 El día nunca, por la tarde (Aktorea)
1994 Belmonte (Aktorea)
1994 La canción de Valhia (Aktorea)
1994 La creación del Arco Iris (Aktorea)
1994 El vagón (Aktorea)
1993 Cómo ser infeliz y disfrutarlo (Aktorea)
1993 La ardilla roja (Aktorea)
1993 Último pliegue (Aktorea)
1993 Y creó en el nombre del padre... (Aktorea)
1992 El ojo del fotógrafo (Aktorea)
1992 Urte Ilunak (Aktorea)
1992 Mirage (Aktorea)
1991 Terranova (Aktorea)
1991 Vacas (Aktorea)
1991 Aquel mundo de Jon (Aktorea)
1991 Alas de mariposa (Aktorea)
1990 Gure Lege Zarra (Aktorea)
1988 Eskorpion (Aktorea)
1988 Akixo (Aktorea)
1988 Dos en raya (Aktorea)
1987 Azpiko gizona (Aktorea)
1987 Lauaxeta, a los cuatro vientos (Aktorea)
1987 Fundación de Vitoria (Aktorea)
1987 La rubia de la carretera (Aktorea)
1986 Hor duzu hurrengoa (Aktorea)
1985 Fuego eterno (Aktorea)
1984 Tasio (Aktorea)
1981 La fuga de Segovia (Aktorea)
1980 Canciller Ayala (Aktorea)
1979 El Sacamantecas (Aktorea)
1978 Jauntxo (Aktorea)
1976 El Quijote (Aktorea)
1976 La apuesta (Aktorea)
1976 Malone muere (Aktorea)
1976 El baúl (Aktorea)
1976 El pacto Arriaga (Aktorea)
1975 El tonel (Aktorea)
1975 Un cura alavés (Aktorea)
1975 El impacto (Aktorea)
1974 La maestra (Aktorea)
1974 La mala hora (Aktorea)
Bibliografia ROLDAN LARRETA, Carlos. Secundarios Vascos de Primera. Donostia: Euskadiko Filmategia-Filmoteca vasca, 2008. Salgai Argitalpenak atalean
Sariak 1999 La hora de los valientes (Bigarren Mailako Gizonezko Aktore Onenaren Saria Euskal Zinemari El Mundo Sarietan)
1992 (Euskal Aktore Onenaren El Mundo Egunkariaren Saria)
1974 (Interpretazio Onenari Zilarrezko Maskorra Donostiako Film Laburren Zinemaldian)

Itzuli

Une honetan, atal honetako fitxak osatzen ari gara. Informazioa gehitu nahi baduzu, guregana zuzendu zaitezke ondorengo formularioa beteta.

Non gaude

Tabakalera
Andre Zigarrogileen plaza, 1 (2. solairua)
20012 Donostia

Kokatu gaitzazu mapan

Kontaktua

Euskadiko Filmategia Fundazioaren Patronatua ondorengo erakundeek osatzen dute

Euskadiko Filmategia Fundazioa ondorengo erakundeak finantzatzen du

Ikusentzunezko Arteen eta Zinematografiaren Institutuaren laguntzarekin hobetutako web gunea.